mandag den 17. oktober 2016

DIY Halloween græskar af genbrugsmaterialer

Man kan nemt lave græskar af strømper, bluseærmer eller strømpebukser og jeg har gjort det et par gange nu. Denne gang har jeg lavet små "uhyggelige" græskar af strømpestykker.

Græskar til Halloween malet med skocreme.
I baggrunden plast kranier der også fik en omgang skocreme.

Græskar fremstillet af genbrugsguld som i dette tilfælde er gamle
strømper der skulle have været smidt ud.

Græskarne på dette foto er store og dem lavede jeg for mange år siden
 ud af strømpebukser der ellers skulle have været smidt ud. For et par år siden
 dekorerede jeg dem om til min søns konfirmation, så de blev sorte med lidt hvidt.
Tip inden start; Hvis du vælger at lime stilken på med limpistol, så gør det inden du maler og dekorerer dine græskar. Det kan godt lade sig gøre efter, men så skal du bare lige som jeg blev nød til, male det samme to gange... lær i stedet af mine fejl og spar på dine egne ;-)

Klik på billederne herunder for at komme til video tutorial.
Lav GRÆSKAR af genbrugsmaterialer (1/4)
Her laver jeg et græskar med stilk ud af foden på en strømpe. Det kunne lige så godt have været en strømpebuks eller en bluse, så var græskarret måske blevet større, alt efter hvilken størrelse tøj der bliver brugt. Ønsker man et meget stort græskar kan det anbefales at bruge kroppen af en bluse eller bagen på et par strømpebukser i voksen størrelse.

DIY Halloween GRÆSKAR (2/4)
Dette græskar er fremstillet at et halv skaft fra en knæstrømpe i bommuld. Det får i første omgang ingen stilk, den bliver først sat på i næste video. Det bliver et lille stramt græskar som jeg sammen med to andre græskar dekorerer med papmache og servietdecupage i den sidste video.

DIY GRÆSKAR til Halloween (3/4)
Så skal penslen svinges... der males og det bliver med et for mig helt nyt materiale i denne sammenhæng. Skosværte, det plejer jeg at bruge til mine sko, men jeg har set andre bruge skocreme som sværte på papir og tænkte... "Hvorfor ikke" Og jeg må sige at jeg blev meget positivt overrasket. Det fantastiske med skocremen er at det er fedtet når det smøres på og ikke er heldækkende. Dvs. at den underliggende maling skinner igennem og seslvom jeg bruger to forskellige farver skocreme ovenpå hinanden, kan man se begge lag. Det giver en super lækker dybde og en behagelig overflade, der mod forventning IKKE er klistret.

Lav græskar 4
I den sidste video dekorerer jeg 3 græskar med papmache og servietdecupage. Jeg må hellere indrømme at det er jeg i skrivende stund endnu ikke færdig med... så den sidste video kommer i et separat indlæg her på bloggen.

Materiale liste:
Tøj formet som et rør
Garn eller stærk tråd
Nål og saks
Pudefyld fra en pude der var på vej i skraldespanden. Alternativt kan bruges skumgummi, ris, korn eller sand.
Gesso eller anden underlagsmaling til at mætte stoffet med. Søstrene Grene har Gesso til kr. 30,- som jeg har brugt og det er udmærket til prisen. Har du ikke adgang til Gesso eller vil du ikke købe det, kan jeg anbefale en billig vægmaling.
Limpistol og limstifter
Varmebestandigt underlag. Selv bruger jeg bagepapir og det er godt både til limpistol og maling og græskarrene hænger ikke fast.
Maries Acrylic 132 Gold
Skocreme "Din Grønne Skobutik" Brun
Skocreme "Shoe Finish" fra Normal Sort
Pensel
Gummi eller plasthandsker (en til den hånd der holder på græskarret er nok)

Græskar DIY /  Pumpkin tutorial on YouTube

Jeg håber du blev inspireret til selv at være kreativ og gå i gang med dine egne genbrugsgræskar. De kan holde i uendelige tider og kan males og dekorers på ny, når stil og smag skifter.

På kreativt gensyn, Pia

2 kommentarer:

  1. Der er rigtig mange gode ideer, som kan bruges til mange ting, jeg har stadig den græskar nålepude du lavede til mig, da jeg blev 70.

    SvarSlet
  2. Hej Pia. Det her er bare en virkelig god idé! Jeg håber det er i orden, at jeg har lavet mit eget lille blog indlæg om de her græskar? Jeg har selvfølgelig linket til dig. Hvis du har lyst til at se mine kan det findes her : lrke.dk/genbrugs-graeskar . Jeg elsker i øvrigt dine blogs og videoer, så tak for en masse inspiration! :) Vh Lærke

    SvarSlet