lørdag den 26. november 2016

Lav selv papmache-gine montering af fod og maling af ginen

Papmache ginen der forvandlede sig til en kobber statue... Sådan har jeg det næsten når jeg kigger på min færdige papmache kvindegine i dag.

Den færdige papmache gine bagfra
Det kan godt være at det ikke ligner hverken Marilyn Monroe eller Kim Kardashian, men figuren er på rette vej og jeg er tilfreds med min første papmache kvinde gine med de skønne runde former.

Den færdige papmache gine forfra
Jeg synes at hun er blevet rigtig fin trods massere af skønhedsfejl. Fejl som sagtens kan rettes, men som jeg i en lidt fortravlet tid må lade være som de er. Ginen har været rigtig mange step igennem og de sidste så sådan her ud:

Papmacheginen for et lag trælim blandet med vand,
som det sidste våde lag.
Udendørs trælim er min absolute foretrukne lim type. Udendørs trælim har så mange fordele at det næsten gør ondt. For det første limer det stort set alle de ting jeg vil have limet. For det andet er det vandafvisende og opløses ikke af lidt vædske... For det tredie er det super effektivt og stærkt. Når jeg limer med trælim og f.eks. limer mange lag papir ovenpå hinanden (som jeg jo gør når jeg laver papmache) så er slutresultatet at mit færdige produkt er mere træagtigt end papiragtigt og det elsker jeg.
Ginen er tør og skal have en sidste slibning.
Den fineste sandpapir jeg har er korn 150.

Det nederste af ginen klippes til,
så det passer til foden der skal
monteres.
Jeg fik klippet min kant skæv, men frem for at blive ærgerlig over fejlen besluttede jeg mig for at acceptere at sådan er det. Fejlen kunne godt have været rettet, men ikke alle fejl behøver at blive rettet.
Inden foden monteres, fylder jeg ginen med ekstra sølvpapir.

Ginen bliver banket fra top til "tå" ...
Hør lyden på videoen.
Ligesom en kvindekrop ikke normalt har godt af sandpapir har den absolut heller ikke godt af at blive banket. Ikke desto mindre er det det jeg udsætter min papmache gine for i denne sidste video. Det gør jeg for at du kan høre hvad det er jeg mener når jeg taler om hård som træ og træagtig.
Ginen limes sammen med foden med en
varmepistol. Foden er en trælysestage.

Lidt ekstra lim lægges rundt i kanten,
for at jævne overgangen fra gine til fod.
Den limpistol jeg har brugt til at lime min gine og lysestage sammen med er en "High temp" hvilket betyder at det gør aller Helvexxx ONDT af få lim på fingrene. Så det kan selvfølgelig ikke anbefales.

En lille side info er at til trods for denne lille varmedetalje "bider" den varme lim ikke på udendørs trælim. Limen fra limpistolen er lige til at trække af igen... Så hvis du vil lime noget udenpå ginen så fortsæt med at bruge udendørs trælim.
Bunden af lysestagen blev forstørret med limpistol. Det kunne
sagtens have været papmache der blev brugt til det.

Foden bliver som ginen pakket ind i sort silkepapir.
På et eller andet tidspunkt ude i fremtiden kunne jeg godt tænke mig at lave et papmache projekt der udelukkende består af silkepapir og trælim. For hold da op hvor er det lækkert at arbejde med silkepapir... altså lige bortset fra at når det er indfarvet, så smitter det af.
Da malingen på ginen skulle tørre, valgte jeg at
klippe et rundt stykke bagepapir til at stille den på.

Så får min papmache kvinde gine det første lag maling.
Jeg har valgt at male med Akrylmaling i en irgrøn farve.
Irgrøn er en af mine absolutte yndlingsfarver og jeg var tæt på bare at lade ginen være irgørn. Men min nysgerrighed vandt. For jeg måtte se om jeg kunne få min gine til at ligne en kobberstatue.
Ovenpå den irgrønne maling lægger jeg kobbermaling.

Slutresultatet skulle meget gerne være som en
kobberstatue der er begyndt at irre...
For at fjerne de meget markandte forskelle på den irgrønne og kobberfaven kører jeg en tør pensel hend over den stadig våde kobbermaling. Dette gør at der kommer et lille kobberskær på de irgrønne pletter. Jeg er meget spændt på hvordan min gine ser ud om et par år... når en masse hænder har rørt ved hende og noget af malingen er slidt af. Spændt på om hun bliver mere irret at se på eller om hun bare bliver mat.
Måske jeg skulle have ladet noget mere irgrønt være fremme?
Inden min kvindegine er helt færdig, skal
 foden også lige have et lag maling.

Bonus blev dette stykke bogpapir hvor jeg har "tømt"
 mine maleredskaber og brugt hver en dråbe maling.
Det med at bruge restmalingen frem for at skylde den ud i afløbet eller smide resterne ud, ligger dybt i mig og jeg har mange fine stykker papir og karton liggende klar til brug. Igennem tiden har jeg brugt nogle til at lave bogomslag af, andre til at lave kort af og igen andre er blevet brugt til at male malerier på. Jeg elsker at tingene ikke bare går til spilde men rent faktisk bliver brugt og får nyt liv.

Jeg har selvfølgelig også gemt "den tørre vådserviet" som blev brugt til at påføre kobber malingen med, for det er også et stykke der sagtens kan få nyt og spændende liv. Det var sådanne stykker jeg brugt til at beklæde min gine med tidligere.

Blev du inspireret til selv at være kreativ?


I serien er der nu følgende videoer: 


Lav Kvinde Gine i papmache maling og montering af fod (5/5)

søndag den 13. november 2016

DIY papmache gine med silkepapir og slibning af papmache (4/5)


Papmacheginen som hun ser ud efter dagens indsats
og inden hun bliver lagt til tørre.

Når man sammenligner det øverste foto med det lige herunder er der meget stor forskel. Ikke kun i udseende men også i hvordan ginen føles i hænderne.

Papmache ginen slibes med groft sandpapir.
For at kunne få sandpapiret til at forme sig lettere
har jeg lagt en klud indeni.

Undervejs fik jeg slebet så meget nogle steder at de nederste
 lag viste sig og her øverst på den ene arm kom skærelinjen
 frem igen.
Under hele slibe processen er det vigtigt for mig at føle efter med mine fingre og mærke hvordan overfladen føles. For en ting er hvordan det ser ud, noget helt andet er hvordan det føles. Og det er vigtigt for mig at begge dele er i orden.
Også det nederste stykke af skærelinjen kom frem igen.
Til at lukke og gøre papmache ginen fin har jeg valgt
sølvfarvet silkepapir.
 Hvis jeg havde byttet rundt på rækkefølgen af avispapir og de tørre vådservietter kunne jeg nok have sparet en arbejdsgang og en hel masse tid. Men sådan er man jo så klog bagefter. Men i stedet for at ærgre mig over det, vælger jeg at glæde mig over min nye erfaring og den kan jeg få god glæde af næste gang. Du kan tilgengæld få glæde af mine erfaringer allerede første gang.
Jeg lægger store stykker silkepapir på ginen med
 en blanding af udendørs trælim og vand.

Så skal der slibes igen og denne gang holder jeg mig
mere i overfladen. Dvs. at jeg forsøger kun at få de
 folder væk som er kommet af silkepapiret.
 Jeg har tænkt på at man da godt kunne have ventet helt til slut med at slibe, men jeg er ikke sikker på at resultatet vil blive lige så godt. For når jeg sliber undervejs får jeg fjernet de store "fejl" og forstærket de svage steder og jeg tror på at slutresultatet bliver mere holdbart på denne måde.
Men der er stadig steder hvor jeg ikke er helt tilfreds
 med resultatet og må slibe mere af en oprindelig tænkt.

Jeg bruger korn 80 sandpapir til denne slibning.
Bag på det meget grove sandpapir som jeg startede med at bruge står der P40 og det fine som jeg bruger til at slibe det sølvgrå silkepapir der står der P80
Jeg er færdig med at slibe min papmache gine i denne
 omgang og som du kan se er der igen steder hvor jeg har
slebet igennem det yderste lag.

Til at forfine min papmachegine har jeg valgt sort silkepapir-
 Silkepapir er eminent til papmache. For det ligger sig tyndt og fint og hvis man er omhyggelig kan man helt undgå folder. Vær dog meget opmærksom på at det sorte silkepapir smitter af og det i en sådan grad at det efter kun få minutter sidder fast og ikke kan vaskes af med sæbe.

Det sidste lag silkepapir har jeg revet i små stykker og
 de bliver lagt så glat på ginen som overhovedet muligt.
 Indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet og jeg glæder mig til min papmache gine er tør og jeg kan arbejde videre på hende.
Jeg kan ikke komme til at arbejde mere i denne omgang,
da jeg nu ikke har noget sted at holde. For hvis jeg rører
ved det sorte silkepapir så risikerer jeg at det folder
og pludselig ligger i klumper, frem for at ligge glat.

Det der mangler nu er at få ginen tørret og så lagt de sidste lag på forneden.
I næste omgang skal min papmache gine finpudses og jeg har fundet sandpapir P150 frem og så skal hun skal monteres på en fod og "pyntes"...

Hvis du har lyst til at se (i meget hurtig gengivelse) hvordan jeg gjorde tingene i denne omgang, så kan du se videoen herunder.

 

På kreativt gensyn :-)
Pia

søndag den 6. november 2016

Lav selv papmache gine åben og luk kroppen + nyt papmachemateriale

Nogle gange springer jeg lidt i både indlæg og mine projekter. Det har jeg gjort denne gang, som du sikkert har bemærket. Halloween kom lige ind fra venstre og nogle af de mulighed der lå i den begivenhed lod jeg mig rive med af. Det blev til nogle fede græskar - når jeg selv skal sige det ;-)

Nu er jeg tilbage på sporet og fortsætter med min papmache gine - min kvinde gine med de dejlige runde former. I den seneste video viser jeg hvordan jeg bruger vådservietter til at forstærke min gine med. Vådservietterne har jeg en bunke af. De er oprindeligt blevet brugt til at tørre maling osv. af med og derefter lagt til tørre. Hvorfor? Fordi det når alt kommer til alt, er nogle ultra fine små stykker, som kan bruges på mange måder i min kreative verden.

Når jeg vælger at bruge tørre vådservietter til min gine har det flere årsager. For det første er en tør vådserviet meget lig stof, det er bare meget tyndt og fint. For det andet havde jeg lyst til at prøve noget nyt. Den sidste grund er at det forstærker min gine yderligere og jeg ønsker at hun skal kunne holde i mange år.

Først har jeg revet de tørre vådservietter ud i strimler og derefter i mindre stykker. Jeg limer dem på med min mellim blanding. Når ginen er tør skal hun åbnes og skilles fra Barbiedukken. Det gør jeg med en hobbykniv også kaldet Stanley kniv. Processen kan du se i videoen som jeg har indsat herunder.

Når jeg har min gine skilt fra dukken skal den lukkes igen og her bruger jeg igen de tørre vådservietter. Denne gang river jeg dem kun i strimler og breder strimlerne ud med mine fingre. På den måde får jeg nogle lange strimler der kan nå hele vejen rundt om ginens krop og det er super holdbart.

Den eneste ulempe der er ved at bruge de tørre vådservietter er at de trevler/fnulre når jeg går i gang med at slibe... men det kan du se og høre mere om i næste indlæg og video.

Jeg håber du er blevet inspireret til selv at være kreativ og ønsker dig mange dejlige kreative timer :-D